En drömplats

En ny stadsdel strax öster
om centrala Uppsala

Inte långt från centrala Uppsala växer Lindbacken fram, en mysig stadsdel med villor, radhus och lägenheter vid sidan av förskolor, skolor, parker och en liten huvudgata med butiker och service. Det här ska bli Uppsalas finaste område!

Här vill vi skapa ett område med unik karaktär och atmosfär där du kan skapa ditt drömboende. Vissa tomter kan du relativt fritt bebygga själv, andra hus bygger etablerade husproducenter och vi som äger området.

Lindbacken ska bli den perfekta stadsdelen för barn och barnfamiljer. Vi vill skapa ett område som ger en drömplats att växa upp på, som är trygg och kul och där kompisarna är många. Vi lägger därför stor möda på att skapa en miljö med bra skolor och förskolor och gott om aktiviteter för hela familjen.

Utformning är en viktig fråga i Lindbacken. Med inspiration från den klassiska trädgårdsstaden blir området varierat och grönskande, får fina gaturum, närservice och många umgängesplatser. Inte minst den stora parken i hjärtat av Lindbacken som kommer att bli en fantastisk plats för umgänge, lek och idrott för både boende och besökare.

Hitta hit

Lindbacken är beläget strax öster om centrala Uppsala. Från Stora Torget tar det ca 10 minuter med bil.

Kika på kartan på Google Maps

Det finns flera busslinjer som stannar till i Lindbacken 116, 118, 805 och 886. Bussen kan ta dig ner till centrum på drygt 15 min och går flera gånger per timme under högtrafik.

Läs mer på Uppsala Länstrafiks sida

 

Skogstorpsparken

Den fem hektar stora och fint utformade Skogstorpsparken kommer att bli en fantastisk plats för lek, idrott och umgänge. Så fantastiskt att vi tror att den kommer att locka människor från andra delar av Uppsala. Men framför allt kommer den bli Lindbackenbornas gemensamma trädgård och umgängesplats.

Allemansrätten

Du använder dig av allemansrätten när du går en promenad, paddlar kajak eller sitter på en sten och tänker. Allemansrätten är en unik möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra. Vill du läsa mer om allemansrätten? Klicka här för att komma till Naturvårdsverket.

Södra parken

Södra parken är nu färdigställd. Vi hoppas alla får glädje av parkens pulkabackar, utegym och lekplats.

Huvudgatan

Hagtorpsvägen är själva infarten till Lindbacken. Här finns idag en ICA butik och planer att uppföra en centrumdel med kontor samt affärslokaler. Längs Hagtorpsvägen har Lindbacken sålt en bit mark till Ikano Bostad, vilka väntas uppföra 180 st lägenheter.